ßßß Cookit - przepis na Chleb kukurydziany

Chleb kukurydziany

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Chleb z pestkami dyni i ...
Babka piaskowa w polewie ... »
Dziś będzie prosty chlebek kukurydziany mały,dla mnie i córki starcza na śniadanie i kolację.Smaczny i prosty wykonaniu.
Składniki:
1 szklanka mąki bułkowej typ 650
1 szklanka mąki kukurydzianej
1 szklanka wody letniej
1/2 łyżeczki soli
25 g drożdży świeżych
Wykonanie:
Do misy wsypujemy dwa rodzaje mąki ,najpierw ją przesiewamy.Dodajemy sól i mieszamy. Do naczynia wlewamy ciepłą wodę,cukier i drożdże, mieszamy aż się rozpuści.Rozpuszczone wlewamy do mąki i miksujemy. Wyrobione ciasto zostawiamy przykryte ściereczka na godzinę aby nam dobrze wyrosło. Po godzinie jeszcze raz odgazowujemy ciasto, formujemy bochenek i wkładamy do formy prostokątnej takiej od babki.Pieczemy chlebek 45 minut w 190 stopniach.Po upieczeniu dajmy mu ostygnąć i gotowe można jeść.
środa, 20 stycznia 2016, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2016/01/Chleb-kukurydziany.html