ßßß
Cookit - przepis na Kaczka faszerowana długo pieczona - genialna!!!
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kaczka faszerowana długo pieczona - genialna!!!
Składniki
Kaczka
Mięso mielone
Wątróbka
Jajko
Sól
Pieprz
Majeranek
Natka pietruszki
Olej
Wykonanie
Kaczka faszerowana
wątróbką
i mielonym
mięsem
, podana z
kaszą gryczaną
jest przepyszna.
Składniki:
kaczka
1/2 kg
mięsa mielonego
20 dag
wątróbki
3
jajka
sól
,
pieprz
,
majeranek
,
natka pietruszki
olej
Przygotowanie:
Wątróbkę
podsmażcie na
oleju
na złoto z obu stron. Pokrójcie w kostkę i wymieszajcie z mielonym
mięsem
. Doprawcie
solą
,
pieprzem
i dużą ilością pokrojonej
natki pietruszki
. Nadziejcie
kaczkę
. Żeby nadzienie nie wypadało, użyjcie wykałaczek.
Z wierzchu
kaczkę
natrzyjcie
majerankiem
. Pieczcie pod przykryciem w temperaturze 150 stopni przez około 2 godziny.
Na koniec zwiększcie temperaturę i zdejmijcie przykrycie, by
kaczka
się zrumieniła.
Krójcie solidne plastry.
Podana z
kaszą gryczaną
i dobrym
winem
smakuje genialnie!!!
Źródło:
http://gotuje-i-zjadam.blogspot.com/2016/01/kaczka-faszerowana-dugo-pieczona.html
Przepisy powiązane
Kaczka faszerowana
Kaczka faszerowana
Kaczka faszerowana
Kaczka faszerowana
Kaczka faszerowana
Składniki powiązane (0)