Wykonanie

serniczek z
kaszy manny z kandyzowanym
mango i
gruszkąsemolina cheesecake with candied
mango and pear



Śniadanie, do którego musiałam w końcu powrócić. Robiłam je po raz pierwszy dawno temu. Odkopuję przepis, zmieniam dodatki i ponownie zachwycam się smakiem.Doczekałam się też piątku. Dzisiaj tylko kilka godzin czeka mnie od pakowania, sprawdzania zawartości walizki i wyczekiwania, już tylko wyczekiwania na sobotni poranek. Sobota zacznie się wcześnie, ale mam przeczucie, że nie zakończy analogicznie wczesnym wieczorem. To będzie długi dzień. To będą wspaniale długie cztery dni./1 porcja/- 40g
kaszy manny- 125g
twarożku- 200ml
mleka
- 1
jajko- 1 łyżeczka
syropu z agawy- 1/2 łyżeczki ekstraktu z
wanilii- kandyzowane
mangoKaszę manną gotujemy na
mleku z dodatkiem ekstraktu z
wanilii i
syropu z agawy. Kiedy
kasza zgęstnieje, zdejmujemy ją z gazu i odstawiamy do ostudzenia. Następnie dodajemy
twarożek oraz
jajko i dokładnie łączymy wszystkie składniki mikserem lub łyżką. Na sam koniec dodajemy odrobinę kandyzowanego
mango. Masę przekładamy do zwilżonego ceramicznego naczynia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C. Pieczemy 25 minut. Studzimy i jemy od razu bądź wkładamy na noc do lodówki. Osobiście polecam drugą wersję.