Wykonanie


Jeśli znudziły Wam się tradycyjne kanapki, to polubicie dzisiejszą propozycję. Jest bardzo oryginalna, idealna na śniadanie.Składniki:
pieczywoser wędzonyświeża figaopcjonalnie:
śliwki w zalewie słodko-kwaśnej ETERNOPrzyrządzanie:Na kromkach
chleba (może być tostowy, ja użyłam własnej roboty chlebek orkiszowy) ułożyć pokrojony w plastry
ser wędzony. Na
ser położyć plaster
figi, położyć łyżeczkę
mango ze słoika (specjalnie nie odcedzajcie
syropu, wspaniale rozleje się na toście, dodając słodkiego smaku). Dla urozmaicenia możecie dodać jedną
śliwkę ze słoiczka.

Zapiec krótko w piekarniku. Podawać gorące.

To jest świetny dowód na to, że
mango z
wanilią w
syropie ETERNO nie tylko nadaje się do deserów (chociaż ja wyjadam prosto ze słoika - moje ulubione!), ale jest świetnym dodatkiem do kanapek i innych dań
śniadaniowych lub obiadowych. Już raz
dawałam przepis na potrawkę z
kurczaka w
sosie słodko - kwaśnym, do sporządzenia którego dodałam właśnie
mango z
wanilią.Smacznego!