ßßß
SKŁADNIKI1 szklanka mleka6 łyżek płatków owsianych górskich2 łyżki otrębów owsianych1 małe jabłko1 łyżka masła1 łyżka cukru trzcinowegoszczypta solicynamonPRZYGOTOWANIEMleko mieszamy w garnuszku z płatkami, otrębami i solą. Często mieszając doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy około 8 minut (pamiętamy o mieszaniu). W tym czasie na małej patelni rozpuszczamy masło i na średnim ogniu podsmażamy jabłko pokrojone w kostkę (ze skórką, pozbawione gniazd nasiennych). Gdy kawałki trochę zmiękną, posypujemy cukrem i czekamy, aż się skarmelizuje. Dodajemy do owsianki i posypujemy cynamonem. Smacznego!!!
Gwarantuję, że jeśli do tej pory nie przepadaliście za owsianką - w tej wersji się nią zachwycicie :) :) :)