Wykonanie
Piątkowy wieczór.
Siedzę sobie pod ciepłym kocykiem, przeglądam Internety w poszukiwaniu inspiracji na jadalne prezenty dla najbliższych. Nagle mym oczom ukazało się to zdjęcie - słoiczek z jasnym kremem. Krem
bananowy z dodatkiem
białej czekolady i karmelu. Wiedziałam, że muszę go
mieć :) Taaak, to jest to! Z ogromną ciekawością zabrałam się do gotowania. Krem jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. No i ten smak :) Co tam dieta ... :)Źródło

70g
cukru trzcinowego2 łyżki
wody330ml
śmietany kremówki100g
białej czekoladypół łyżeczki
soli3
bananyW rondelku podgrzej kremówkę z
białką czekoladą i
solą. Mieszaj co jakiś czas, aby się nie przypaliło. Ściągnij garnek z ognia, gdy
czekolada się rozpuści. Do drugiego garnka wsyp
cukier, dodaj
wodę i podgrzewaj, aż
cukier się skameralizuje. Nie mieszaj
cukru. Garnek z karmelem zestaw z ognia, a następnie wlej powoli połowę kremówki, delikatnie mieszając, następnie postaw garnek ponownie na kuchence i wlej pozostałą część kremówki. Do garnka dodaj pokrojone
banany i gotuj ok. 10 minut. Krem zmiksuj blenderem, po czym przelej go do słoiczka. Ostudzony krem przechowuj w lodówce.Smacznego :)
