Wykonanie
W każde święta wielkanocne, goszczą na moim
stole . Są łatwe w przygotowaniu, smakują wyśmienicie. Spróbujcie sami. Przepis pochodzi od mojej mamy.
Składniki: (8 porcji)4
jajka100 g
pieczarek1 łyżka
masła2 - 3 łyżki
majonezusól,
pieprzrzeżucha lub
koperek do dekoracjiSposób przygotowania:Ugotuj
jajka na twardo, około 7 minut od zagotowania się
wody. Następnie włóż do miseczki z zimną
wodą i delikatnie je obierz. Przetnij
jajka wzdłuż na pół oraz wyjmij
żółtka do miski.
Pieczarki umyj, pokrój na małe kawałki i podsmaż na
maśle kilka minut, nie dodawaj
soli. Ostudzone
pieczarki dodaj do
żółtek,następnie dodaj 2 łyżki
majonezu,
sól i
pieprz, całość wymieszaj łyżką. Napełnij
jajka gotowym farszem, aż będzie kopiec. Udekoruj
rzeżuchą lub
koperkiem. Smacznego!