Wykonanie
16:52:00Przepis ten dostałam od mamy jest świetny i bardzo często gości w moim domu , a rogaliki nie zdążą jeszcze ostygnąć , a już ich nie ma. Polecam wyrabianie ciasta w robocie wtedy są bardzo delikatne i pulchne.

Składniki :40 dag
mąki pszennej1 kostka
margaryny1
jajko3 dag
drożdży1/2 szklanki
mleka1 łyżka
cukru kryształuszczypta
solimarmoladaOpis wykonania :1. Z
mleka,
drożdży i
cukru przygotowujemy zaczyn.
Mąkę przesiewamy , dodajemy
jajko i drobno pokrojona
margarynę, wlewamy wyrośnięty zaczyn i wszystko dokładnie wyrabiamy. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalki na 1 godzinę.2. Ciasto najlepiej podzielić na 4 części , każdą rozwałkować na koło, podzielić na trójkąty.Nakładamy
marmoladę na najdłuższy brzeg i zwijamy.3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. na 12 minut.





Oto stare zdjęcie ;)

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy