ßßß
Składniki :30 dag solonych filetów śledziowych5 dag rodzynek2 cebule120 g koncentratu pomidorowego2 łyżki mioduolejOpis wykonania :1. Filety moczymy w dużej ilości zimnej wody przez 3 godziny. Osuszamy, kroimy w 2 cm kawałki.2. Rodzynki zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na chwile by się namoczyły.3. Cebule kroimy w piórka, smażymy na oleju, dodajemy koncentrat i rodzynki dusimy około 10 minut. Na końcu dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Śledzie przekładamy wystudzonym sosem i odstawiamy na dobę by przeszły.
źródło : Polskie tradycje kulinarne- Przysmaki ze śledziJustyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy