ßßß


Składniki:200 g mąki pszennej50 g mąki ziemniaczanej3 łyżki kakao75 g cukru pudru1 jajko eko125 g masła1/2 łyżeczki proszku do pieczenia5 ml aromatu migdałowegoPrzygotowanie:Masło utrzeć z cukrem, następnie dodać j ajko i aromat migdałowy .W misce wymieszać - m ąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia . Powstałą mieszankę dodawać po łyżce do miksowanej masy.Zagniecione ciasto przełożyć do torebki foliowej i schłodzić 1/2 godziny w lodówce.Ciasto rozwałkować na cienkie placki, podsypując mąką.Wycinać ciasteczka za pomocą foremek.Piec przez 10 minut na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w temperaturze 180 stopni.Upieczone i wystudzone ciasteczka można ozdabiać polewą, lukrem lub obsypać cukrem pudrem.Smacznego