Wykonanie
Ten deser
daje takiego
kopa, że można po nim przerzucić tonę węgla przez okienko w piwnicy :) Nie, nie sprawdzałam, ale jestem tego pewna, bo jest tak energetyczny że nie może być inaczej. A przy tym jest banalnie prosty i na jego przygotowanie wpadłam w pięć sekund. Przy czym nie namawiam Was, żebyście codziennie serwowali sobie taką pyszność, ale na pewno przy wzmożonym wysiłku fizycznym spotka się z dużą aprobatą. Poza tym zima idzie... trzeba się trochę dopieścić ;)Po pyszne, naturalne masełko z prażonych
orzeszków ziemnych, w solidnej - zimowej porcji, zapraszam do Fasklep.pl
Składniki na 2 osoby :200 g.
serka mascarpone4 łyżki
masła orzechowego, polecam FA Sklep1 łyżeczka
miodugarść
solonych orzeszków ziemnychposypka karmelowaPrzygotowanie :
Serek mascarpone mieszam z połową
masła orzechowego- niezbyt dokładnie, tyle by się jako tako połączyły. Pozostałe
masło przekładam do miseczki i dodaję
miód, podgrzewam lekko (np. w mikrofalówce), by dały się ładnie połączyć. Do pucharków nakładam na przemian masę
serową, orzeszki i
masło z
miodem, oprószam posypką.Przepis autorski.