ßßß Cookit - przepis na 795. pieczona w jesiennych smakach.

795. pieczona w jesiennych smakach.

nazwa

Wykonanie

Wstajesz rano i nim dobierzesz się do śniadania... włączasz piekarnik na twój poranny wypiek. To jeszcze bardziej pobudza moje kubki smakowe, czekając dochodzą do mnie przyjemne zapachy z kuchni, a potem ta bezcenna radość, gdy rozkoszuję się już gotowym śniadaniem. Dziś zapiekam owsiankę . W smakach jesieni. Z jadalnymi kasztanami, o smaku kasztanowym . Z kawałkami ziaren kakaowca oraz słodkich daktyli . Na wierzchu lekko przypieczone orzechy pekan i pyszne sierpniowe śliwki . Sezon w pełni, więc korzystam.
pieczona kasztanowa owsianka z siemieniem lnianym, kasztanami jadalnymi, ziarnem kakaowca, suszonym daktylem (medjool), pekanami oraz śliwkami
baked chesnut oatmeal with flax seeds, chesnuts, cocoa nibs, dried medjool date, pecans and plums
Składniki:
- 5 łyżek płatków owsianych
- łyżeczka siemienia lnianego
- 1/2 szklanki mleka z orzechów laskowych (może być inne, roślinne)
- łyżeczka/łyżka mąki z kasztanów jadalnych
- łyżeczka ziaren kakaowca
- dowolne orzechy i gotowane jadalne kasztany
- daktyle
- owoce: śliwki (lub inne)
Płatki wraz z siemieniem zalać na noc mlekiem. Rano dodać pokrojone daktyle, kasztany oraz ziarno kakaowca. Następnie wymieszać z mąką i przełożyć do natłuszczonego naczynka do zapiekania. Na wierzch ułożyć pokrojone śliwki oraz orzechy. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez ok. 30 min. Smacznego!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Fotografia potrafi do siebie przyciągać. Odkąd mam porządny aparat, a to już sporo czasu, z dnia na dzień staram się uczyć nowych funkcji i po prostu robić dobre zdjęcia (nie chodzi tu tylko o jedzenie). Wiadomo, nie zawsze się udaje i jeszcze spora droga przede mną. Jednak szczerze mogę powiedzieć, że stało się to moim hobby, a swoje pasje chcę po prostu rozwijać! :)
Źródło:http://prettystrawberries.blogspot.com/2014/08/795-pieczona-w-jesiennych-smakach.html