Wykonanie
Każdy argument jest dobry by ugotować owsiankę. Dziś Narodowy Dzień Owsianki w Ameryce. Przyłączam się do święta i rano chwytam za garnuszek. Wybrałam
kaszę owsianą(steel-cut oats) w jesiennych klimatach. Kolejne puree
dyniowe zrobione, także nie mogło go zabraknąć w tym śniadaniu. Jak jest
dynia, jest i pumpkin spice oraz
wiórki kokosowe .
Słodycz zawdzięczam dodatkowo
daktylom, a w środku ukrywają się chrupiące
migdały . Ciepła, gęsta, rozgrzewająca owsianka, a na jej wierzchu rozpływająca się
gorzka czekolada, naturalny domowy
dżem brzoskwiniowo -
waniliowy oraz
kremowa śmietanka migdałowa .


dyniowo-kokosowa owsianka (z
kaszy owsianej, na
mleku owsianym) z pumpkin spice,
daktylami i
migdałami podana z
gorzką czekoladą 92%, domowym
dżemem brzoskwiniowym z
wanilią oraz
śmietanką migdałowąpumpkin-coconut oatmeal (from steel-cut oats with oat milk) with pumpkin spice, dates and alomnds served with dark chocolate 92%,
home-made peach-vanilla jam and almond cream

Składniki:- 4 łyżki
kaszy owsianej (steel-cut oats)- szklanka
mleka owsianego- posiekane
suszone daktyle- pumpkin spice- łyżka wiórek
kokosowych- 2 łyżki puree
dyniowego-
migdały w całości
Kaszę owsianą wraz z
daktylami, pumpkin spice i wiórkami zalać na noc
mlekiem. Rano gotować do zgęstnienia z puree
dyniowym. Pod koniec wmieszać
migdały. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Środek tygodnia szkolnego, najdłuższy dzień w szkole, masa obowiązków, zbyt mało czasu... Nie dam się zwariować! Wszystko można uporządkować. Są sprawy ważne i te mniej istotne. Spokojnie, bez stresu. Tak - łatwo mi mówić, ale staram się. Po prostu działam . :)Przyjemnej środy!