Dzisiaj mam dla Was pełny garnek pysznego krupniku :)Zupa, która towarzyszyła mi od dzieciństwa i która często gości na moim stole.Zachęcam Was gorąco do przetestowania przepisu! :)Potrzebujemy:2 l wywaru mięsnego2-3 marchewki2 pietruszki1/2 szklanki kaszy jęczmiennej1-2 ziemniakisólpieprzzioła prowansalskieKrok po kroku:Kaszę wsypujemy do szklanki i zalewamy ją zimną wodą.Wywar podgrzewamy.W tym czasie obieramy marchewki i pietruszki i ścieramy na tarce o małych oczkach.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy wszystkie warzywa do gotującego się mięsnego wywaru.Gdy warzywa będą prawie miękkie, odcedzamy kaszę, ponownie ją płuczemy, odcedzamy i dodajemy do zupy. Gotujemy aż kasza będzie miękka.Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.Smacznego! :)