Wykonanie
Tym razem mam coś dla miłośników
makaronów. Danie proste,szybkie,sycące i niedrogie. To jak, może się skusicie ? ;)Składniki:2 łyżki
masłaok. 1 szklanka
szynki wędzonej,pokrojonej w kostkę1 szklanka
śmietanki 30 %1 1/2 szklanki
zielonego groszkusól i
pieprzodrobina startego,
żółtego sera400 g
makaronu pappardelle ze
szpinakiemMakaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Zostaw ok. 1/2
wody, w której gotował się
makaron.W rondelku rozpuść
masło,dodaj
szynkę i smaż przez ok. 8 minut.Do rondelka dodaj odrobinę
wody,w której gotował się
makaron,
śmietankę i zagotuj.Dodaj
zielony groszek,
pieprz i
sól do smaku. Gotuj jeszcze przez chwilę.Do zawartości rondelka dodaj
makaron i wymieszaj.
Makaron podawaj posypany
żółtym serem.