Wykonanie
Tatar
rybny który doskonale sprawdzi się jako przystawka na imprezowy stół, czy po po prostu na zdrową kolację. Danie powstało z
łososia firmy Suempol która słynie z wysokiej klasy jakości produktów..Polecam!




Składniki:100 g
wędzonego łososia½ szklarniowego
ogórka1 dojrzałe
awokado½
cebuli czerwonej1 łyżka
oleju lnianegoSos sojowy do smakuPęczek
koperkuSok z limonki do smaku
Sól morska do smaku
Pieprz czarny świeżo mielony do smakuSposób wykonania:Rozdrobnionego
łososia, mieszamy w miseczce razem z pokrojonym
koperkiem, skrapiamy
sokiem z limonki, doprawiamy
solą do smaku, dodajemy łyżeczkę
oleju lnianego, mieszamy, wkładamy na 10 minut do lodówki.Z
awokado wyjmujemy pestkę, łyżeczką wydrążamy miąższ, skrapiamy
sokiem z limonki aby nie ściemniało, rozgniatamy na papkę widelcem, doprawiamy
solą do smaku.
Ogórka obieramy ścieramy na tarce o grubych oczkach, odciskamy z nadmiaru sosu, mieszamy z pokrojoną drobniutko
cebulą czerwoną, doprawiamy do smaku łyżeczką
oleju lnianego oraz szczypta
soli i
pieprzu.Małą miseczkę wykładamy folią spożywczą na samo dno układamy warstwę z
łososiem następnie warstwę z
ogórkiem i na samym wierzchu smarujemy pastą z
awokado.Chłodzimy w lodówce i wykładamy przed podaniem na talerzyk, dekorujemy dowolnie.Smacznego!