ßßß Cookit - przepis na Skrzydełka pieczone w kapuście

Skrzydełka pieczone w kapuście

nazwa

Wykonanie

Pomidorowe, mięciutkie i pachnące bigosem skrzydełka. Świetny pomysł z kapustą.
1 kg skrzydełek
Przyprawa do mięsa
Biały pieprz
Sól
1/2 główki białej kapusty
Ostra czerwona papryka
200 g koncentratu pomidorowego
2 szklanki wody
Skrzydełka myjemy, osuszamy i przyprawiamy przyprawą do mięsa, solą i białym pieprzem. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Kapustę szatkujemy w piórka (jak na bigos). Gotujemy w wodzie około 30 minut. Odcedzamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym, doprawiamy ostrą czerwoną papryką. Na kapuście układamy skrzydełka. Całość zalewamy wodą z koncentratem pomidorowym. Pieczemy pod przykryciem w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 60 minut. Pod koniec pieczenia możemy zdjąć pokrywkę, żeby mięso ładnie się zarumieniło.
Źródło:http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/03/skrzydeka-pieczone-w-kapuscie.html