ßßß
Cookit - przepis na Skrzydełka pieczone w kapuście
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Skrzydełka pieczone w kapuście
Składniki
Przyprawa do mięs
Pieprz biały
Sól
Kapusta biała
Papryka czerwona
Koncentrat pomidorowy
Woda
Wykonanie
Pomidorowe
, mięciutkie i pachnące bigosem skrzydełka. Świetny pomysł z
kapustą
.
1 kg skrzydełek
Przyprawa do mięsa
Biały pieprz
Sól
1/2 główki
białej kapusty
Ostra
czerwona papryka
200 g
koncentratu pomidorowego
2 szklanki
wody
Skrzydełka myjemy, osuszamy i przyprawiamy
przyprawą do mięsa
,
solą
i
białym pieprzem
. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki, najlepiej na kilka godzin.
Kapustę
szatkujemy w piórka (jak na bigos). Gotujemy w wodzie około 30 minut. Odcedzamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym, doprawiamy ostrą
czerwoną papryką
. Na
kapuście
układamy skrzydełka. Całość zalewamy
wodą
z
koncentratem pomidorowym
. Pieczemy pod przykryciem w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 60 minut. Pod koniec pieczenia możemy zdjąć pokrywkę, żeby
mięso
ładnie się zarumieniło.
Źródło:
http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/03/skrzydeka-pieczone-w-kapuscie.html
Przepisy powiązane
kapuściany ZAPYCHACZ
kapuściany ZAPYCHACZ
kapuściany ZAPYCHACZ
kapuściany ZAPYCHACZ
kapuściany ZAPYCHACZ
Składniki powiązane (0)