ßßß Cookit - przepis na kapuściany ZAPYCHACZ

kapuściany ZAPYCHACZ

nazwa

Wykonanie

Składniki
Mała biała kapusta (ok 1kg)
Duża pietruszka
2 cebule
5 łyżek koncentratu pomidorowego
1/2 łyżeczki rozmarynu suszonego
1/8 łyżeczki białego pieprzu
1/3 łyżeczki soli
Przygotowanie
Warzywa kroimy, wsypujemy przyprawy i gotujemy do miękkości.
Istnieją dziesiątki wariacji na temat zupy kapuścianej - z dodatkiem papryki, bez koncentratu lub z pomidorami z puszki. Ja przygotowałam taką wersję na szybko z tego co miałam w lodówce. Wiadomo, że smakiem taka zupa nie powala jest tylko zapychaczem brzucha...ale czasem i takiego zapychacza dobrze mieć w lodówce, tym bardziej, że taka zupa nie popsuje się przez cały tydzień a nawet i jeden dzień dłużej ;)
SMACZNEGO SIOSTRY!
Źródło:http://dietetyczniesiostro.blogspot.com/2012/01/kapusciany-zapychacz.html