ßßß Cookit - przepis na Karkówkowe warkocze pieczone z cebulką i pieczarkami

Karkówkowe warkocze pieczone z cebulką i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Dobrze przyprawione i aromatyczne mięso, w całości przeniknięte pieczarkami i cebulą. Uwielbiam takie obiady. Bo kto nie lubi konkretnego kawałka mięsa?
500 g karkówki
Przyprawa do wieprzowiny
Ostra czerwona papryka
Liść lubczyku
300 g małych pieczarek
2 cebule
Oliwa z oliwek
Karkówkę myjemy i kroimy na plastry o grubości 1,5 mc. Każdy plaster nacinamy w 3 miejscach, ale nie przecinamy do końca. Zaplatamy warkocze i spinamy wykałaczkami. Każdy plaster dokładnie nacieramy przyprawą do wieprzowiny, ostrą czerwoną papryką oraz lubczykiem. Pieczarki kroimy na ćwiarki a cebulę w piórka. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, obkładamy pieczarkami i cebulą, skrapiamy oliwą i oliwek. Pieczemy pod przykryciem w 190*C przez 70 minut.
Źródło:http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/02/karkowkowe-warkocze-pieczone-z-cebulka.html