Uwielbiam sos tysiąca wysp. Często przygotowuję go do sałatek, zapiekanek czy pieczonego mięsa. Tym razem upiekłam w nim chrupiące skrzydełka.1 kg skrzydełekPrzyprawa do mięs3 łyżki pikantnego keczupu3 łyżki majonezu0,5 łyżeczki cukru1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki3 łyżki posiekanej natki pietruszkiSólPieprzSkrzydełka myjemy, dokładnie oczyszczamy i przyprawiamy w przyprawie do mięsa. W miseczce dokładnie mieszamy keczup, majonez, cukier, ostrą czerwoną paprykę, drobno posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Sosem zalewamy mięso. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki (u mnie cała noc). Po tym czasie mięso wraz z sosem przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 190*C pod przykryciem przez 35 minut, następnie zdejmujemy folię i zapiekamy jeszcze 5-10 minut.