ßßß Cookit - przepis na Karkówka w musztardzie

Karkówka w musztardzie

nazwa

Wykonanie

Krucha i mocno doprawiona karkówka idealna na rodzinny obiad. Wystarczy kilka składników aby mięsu nadać mocnego charakteru.
0,7 kg karkówki
Przyprawa do wieprzowiny
2 jajka
2 łyżki musztardy sarepskiej
Bułka tarta
Olej do smażenia
Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w 1,5 cm plastry. Każdy obtaczamy w przyprawie do wieprzowiny, zamykamy w szczelnym naczyniu, trzymamy przynajmniej 2 godziny w lodówce. Jajka mieszamy z musztardą sarepską (powstanie konsystencja śmietany). Każdy plaster obtaczamy w jajku z musztardą i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni (z każdej strony po 2 minuty). Przekładamy do brytfanki, przykrywamy i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 40 minut.
Źródło:http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/01/karkowka-w-musztardzie.html