Wykonanie
Zawsze kiedy robię
jajka w musztardzie przypominam sobie jak wiele lat temu wracając ze szkoły już w drzwiach czułam ich zapach. Uwielbiam ich smak. Propozycja na dzisiejszy postny dzień.

6
jajek200 g
pieczarek1
cebula2 łyżki
mąki pszennej250 ml
bulionu2 łyżki
musztardy sarepskiej
SólPieprzJajka gotujemy na twardo w delikatnie osolonej wodzie. Obieramy i kroimy na pół.
Pieczarki kroimy w plasterki,
cebulę w kosteczkę. Smażymy na rozgrzanej patelni. Na osobnej patelni rumienimy dwie łyżki
mąki pszennej i dolewamy
bulion. Ważne jest aby energicznie mieszać żeby nie powstały grudki. Dodajemy
musztardę i przyprawiamy
solą i
pieprzem. Gotujemy około 2 minut ciągle mieszając. Sos łączymy z
pieczarkami i
cebulką.
