ßßß Cookit - przepis na Pasta pomarańczowa z cynamonem

Pasta pomarańczowa z cynamonem

nazwa

Wykonanie

Aromatyczna i bardzo maślana pasta z dodatkiem cynamonu znakomicie sprawdzi się jako dodatek bo ciast, babeczek, rurek czy tortów.
4 jajka
2 żółtka
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki startej skórki pomarańczy
200 ml soku z pomarańczy
2 łyżki soku z cytryny
100 g margaryny maślanej
1 łyżeczka cynamonu
Wszystkie składniki przekładamy do rondelka o grubym dnie. Dokładnie łączymy. Podgrzewamy na bardzo małym ogniu. Musimy pilnować aby krem się nie przypalił. Ciągle mieszamy. Podgrzewamy do momentu zgęstnienia kremu (około 25 minut). Przekładamy do słoika. Krem powinno się przetrzeć przez sito jednakże ja lubię w nim czuć drobinki pomarańczy. Pastę przechowujemy w lodówce, maksymalnie około 14 dni.
Źródło:http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/01/pasta-pomaranczowa-z-cynamonem.html