ßßß
Cookit - przepis na Karkówka w ajwarze i pomidorach
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Karkówka w ajwarze i pomidorach
Składniki
Karkówka
Przyprawy
Mięso
Sól
Pieprz czarny
Cebula
Marchew
Przyprawa uniwersalna
Ostrygi
Pomidor
Bazylia
Woda
Wykonanie
Bardzo ostra i aromatyczna pieczona
karkówka
. Ajwar i krojone
pomidory
sprawiają, że
mięso
nabiera śródziemnomorskiego charakteru.
1 kg
karkówki
Przyprawa
do duszonego
mięsa
Sól
Czarny pieprz
w ziarnach5
cebul
4
marchewki
1 łyżka
przyprawy uniwersalnej
do warzyw195 g
ostrego
ajwaru395 g krojonych
pomidorów
z
bazylią
100 ml
wody
Karkówkę
dokładnie myjemy i kroimy na 1,5 cm plastry. Układamy je ciasno w naczyniu żaroodpornym. Doprawiamy
przyprawą
do duszonych
mięs
,
solą
i rozgniecionym w moździerzu
czarnym pieprzem
.
Cebulę
obieramy i kroimy w piórka,
marchewkę
w słupki. Warzywa układamy na
mięsie
. Ajwar mieszamy z krojonymi
pomidorami
i
wodą
. Zalewamy całość w naczyniu. Pieczemy pod przykryciem przez 1 godzinę 20 minut w 190*C. Pod koniec pieczenia możemy odkryć
mięso
i delikatnie obrócić na drugą stronę.
Źródło:
http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/09/karkowka-w-ajwarze-i-pomidorach.html
Przepisy powiązane
Karkówka pieczona w piekarniku z pomidorami i cebulą
Karkówka pieczona w piekarniku z pomidorami i cebulą
Karkówka pieczona w piekarniku z pomidorami i cebulą
Karkówka pieczona w piekarniku z pomidorami i cebulą
Karkówka pieczona w piekarniku z pomidorami i cebulą
Składniki powiązane (0)