Wykonanie
            Małe co nieco do 
kawy..szybko zrobione i jeszcze szybciej zjedzone...Do misy robota włożyłam wszystkie składniki [ oprócz masy kajmakowej] , nawet 
drożdży nie rozpuszczałam , tylko wkruszyłam..załączyłam robot na kilka minut..a następnie ciasto przełożyłam do miski i tam rosło..a 
potem już było wałkowanie i zwijanie rogalików..

20 g 
drożdży3 łyżki 
cukru0,5 szkl. 
mleka50 dkg 
mąki1/4 szkl.
oleju1-2 
jajkaszczypta 
solidowolne nadzienie -np.masa kajmakowaW letnim 
mleku rozpuścić 
drożdże i 
cukier, dosypać do nich 1 łyżkę 
mąki i ostawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Gdy 
drożdże wyrosną, dodać resztę składników i wyrobić ciasto na jednolitą masę [ ja wyręczyłam się robotem]. Odstawić je ponownie do wyrośnięcia [ u mnie rosło w misce Tupperware ].Zagnieść ciasto.Następnie ciasto podzielić na kilka części, rozwałkować na kształt koła .Przełożyć na rogalomanię, wyciąć trójkąty, nałożyć farsz i zwijać rogaliki.Układać na przygotowanej blasze.Piekarnik nagrzać do 250 stopni i piec rogaliki aż będą złociste.


