ßßß
Składniki: (na 2 porcje)250 g BIO tofu naturalne Polsoja1/2 szklanki mrożonych jagód2-3 łyżki prawdziwego miodu3 1/2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytrynyziarenka z 1 laski wanilii6 łyżek mleka roślinnegoPrzygotowanie:Tofu wyjmujemy z opakowania i odsączamy na papierowym ręczniku. Rozdrabniamy widelcem, a następnie przekładamy do misy blendera.Do tofu dodajemy sok z cytryny, ziarenka z laski wanilii, mleko oraz miód. Ilość miodu zależy od naszych upodobań smakowych. Całość miksujemy do uzyskania kremowej konsystencji.Tak przygotowany krem z tofu przekładamy do przygotowanych szklaneczek.Pół szklanki mrożonych jagód podgrzewamy w garnuszku, mieszając aż do rozmrożenia i puszczenia przez owoce soku. Ciepłe jagody przekładamy na waniliowy krem z tofu.Podajemy od razu lub przechowujemy w lodówce. Najlepiej smakuje po wymieszaniu obu warstw.
Smacznegoniedziela, 10 stycznia 2016, matleenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyDaktylowe trufelki z ...Black banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog