Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Chleb żytni z
otrębamiCiąg dalszy pysznych smakołyków.
Suszone śliwki w Wigilię występują u mnie w postaci zupki, podaje ją z
makaronem przeważnie świderki.Składniki:
śliwki suszone bez pestek 200 g
woda 2 litry
cynamon szczypta
goździki 3 szt
miód 2 łyżki
śmietana 30% 200 ml
makaron świderki 200 gWykonanie:Do garnka wlewam
wodę,
śliwki kroje drobno ( w paseczki) i dodaje do
wody. Gotuję na małym ogniu około 30 minut, dodaje
goździki i
cynamon do smaku. Gotuje nadal na małym ogniu, dodaje do smaku również
miód płynny, jedna łyżka starczy.Zaprawiam
śmietaną.
Makaron świderki gotuje przed podaniem zupy.
niedziela, 06 grudnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter