ßßß Cookit - przepis na Bliny gryczane z kozim serem

Bliny gryczane z kozim serem

nazwa

Wykonanie

Bliny gryczane mają bardzo ostry, intensywny smak. Podaje się je z wędzonym łososiem, innymi wędzonymi rybami (np. sieją lub węgorzem) czy kawiorem. Można spróbować też połączyć wschodnie smaki ze śródziemnomorskimi, czego przykładem są małe gryczane naleśniki z serem kozim oraz miętą.
Bliny przygotowujemy według poniedziałkowego przepisu . Kiedy są już gotowe smarujemy je twarogowym, gładkim serem kozim (najlepiej bez dodatków), skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek i posypujemy posiekanymi liśćmi świeżej mięty. Cudowne jedzenie na lekki letni obiad.
Podobne wpisy
Bliny ze szparagami i szynką
Ser kozi z pistacjami – koreczki
Smażony ser kozi z suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii
Gruszka i kozi ser zapiekane w cieście francuskim
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/bliny-gryczane-z-kozim-serem