Wykonanie
Ma 30 lat. Kuchnia jest Jego pasją, w wieku 7 lat upiekł pierwsze ciasto. Nie interesowało Go pobieranie nauki teoretycznej w dziedzinie gastronomii, tylko praktyka! Zaraz po ukończeniu szkoły średniej, rozpoczyna pracę. Początkowe doświadczenie zdobywał od najniższych szczebli, żeby następnie praktykować naukę sztuki kulinarnej w uznanych restauracjach. W 2012 roku, wspólnie z ekipą z restauracji Flaming & Co. zdobywa główną nagrodę w konkursie Food &
Wine Noble Night, za deser
czekoladowy fondant z
malinowym sorbetem z musem
bazyliowym.Od marca 2015r. jest szefem kuchni w restauracji Jung&Lecker, gdzie swobodnie komponuje, zestawia i eksperymentuje ze
smakami,
przyprawami, dopełniając wszystko stosownymi
winami, które znajdują się w szerokiej ofercie restauracji. Jedzenie i
wino stają się rekwizytami w codziennym spektaklu. Podobnie jak Jego
guru kulinarne - Marco Pierre White - uznaje, że sukces rodzi się z naturalnej pasji, połączonej z pewnością siebie i odrobiną arogancji.