Wykonanie
Lubię eksperymentować z nowymi
smakami i lubię przygotowywać szybkie dania. Tak narodził się pomysł na ziemniaczki z
marchewką.Przygotowane w ten sposób ziemniaczki smakują bardzo dobrze nie tylko zaraz po przyrządzeniu ale również na drugi dzień, przyrumienione w piekarniku.Składniki:Około 8 średniej wielkości
ziemniakówOkoło 3-4 średniej wielkości
marchewek4 łyżki posiekanego świeżego
koperkuSól2 łyżki
oleju kokosowegoZasada użyta w tym przepisie jest prosta:
marchewka powinna objętościowo stanowić około 1/3 ilości
ziemniaków. Obrane
ziemniaki i
marchewkę gotujemy razem w osolonej wodzie (pokroiłam
ziemniaki w dość grubą kostkę i
marchewki w talarki, aby skrócić czas gotowania). Odlewamy, gdy są już miękkie. Do garnka dodajemy
olej kokosowy,
koperek i ubijamy tłuczkiem do
ziemniaków. Doprawiamy
solą, jeśli potrzeba. I danie gotowe. Wspaniale smakuje jako dodatek do drugiego dania. Smacznego!