Wykonanie
Pin It

Wiosna, więc jesteśmy na diecie :-). Wypatrzyłam ten przepis na lekkie
pieczywo na blogu eatyourdream . Upiekłam i polecam, jest przepyszne i bardzo łatwe do zrobienia.Składniki:1 szklanka
mąki razowej żytniej1 szklanka
otrąb pszennych4 łyżki
słonecznika4 łyżki
siemienia lnianego2 łyżki
sezamu2 łyżki
oleju2 szklanki
wody1 łyżeczka
soliszczypta
proszku do pieczeniaWykonanie:Mieszamy suche składniki, dodajemy do nich mokre. Dokładnie mieszamy.Blachę wykładamy papierem do pieczenia i rozprowadzamy po nim masę, najcieniej jak to możliwe.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 30 minut, następnie zmniejszamy do 160 stopni i pieczemy kolejne 30 minut.
Pieczywo kroimy jeszcze letnie. Po wystudzeniu przechowujemy w blaszanym pudełku, aby cały czas pozostało chrupkie.