ßßß
 
            
        
 Składniki dla 2 osób:2 filety z okonia morskiegopół szklanki białego wina1 cykoria50 ml śmietanki kremówki 30%3 łyżki masłanatka pietruszkisól, pieprzRybę zalewamy ¼ szklanki wina i odstawiamy na godzinę, następnie wyciągamy rybę, osuszamy i solimy. Cykorię kroimy na pół, solimy, przyprawiamy pieprzem. Śmietankę mieszamy z resztą wina. Przygotowujemy dwa kawałki folii aluminiowej, na każdym układamy cykorię, na niej kawałek ryby, łodyżkę natki pietruszki oraz łyżkę masła. Całość polewamy kilkoma łyżkami sosu śmietanowego. Folię szczelnie zamykamy, tak przygotowaną rybę pieczemy w 180 stopniach ok 25 minut. Po 15 minutach rozchylamy folię, aby zapiec rybę na wierzchu. Rybę podajemy w folii. Smacznego!
Składniki dla 2 osób:2 filety z okonia morskiegopół szklanki białego wina1 cykoria50 ml śmietanki kremówki 30%3 łyżki masłanatka pietruszkisól, pieprzRybę zalewamy ¼ szklanki wina i odstawiamy na godzinę, następnie wyciągamy rybę, osuszamy i solimy. Cykorię kroimy na pół, solimy, przyprawiamy pieprzem. Śmietankę mieszamy z resztą wina. Przygotowujemy dwa kawałki folii aluminiowej, na każdym układamy cykorię, na niej kawałek ryby, łodyżkę natki pietruszki oraz łyżkę masła. Całość polewamy kilkoma łyżkami sosu śmietanowego. Folię szczelnie zamykamy, tak przygotowaną rybę pieczemy w 180 stopniach ok 25 minut. Po 15 minutach rozchylamy folię, aby zapiec rybę na wierzchu. Rybę podajemy w folii. Smacznego!