ßßß
 
            
         Potrzebujemy:1 białko1 szklanka cukruBiałko dokładnie mieszamy z cukrem pudrem, aż powstanie jednolita masa. Ozdobione pierniczki można długo przechowywać. Jeżeli zostanie trochę lukru - trzymamy go w lodówce. Gdy zaschnie - dodajemy trochę wody i mieszamy dokładnie. Lukier szybko schnie i naprawdę fajnie się nim ozdabia. Ładnie się też barwi barwnikami. Idealnie skleja elementy z piernika (np ściany piernikowej chatki).Dekorować można za pomocą rożka z papieru do pieczenia, lub specjalnymi przyrządami do dekoracji. Ja używam najzwyklejszej strzykawki i daję radę. Co prawda dopiero się uczę nim dekorować, ale naprawdę nie jest to super trudne. Polecam:)
Potrzebujemy:1 białko1 szklanka cukruBiałko dokładnie mieszamy z cukrem pudrem, aż powstanie jednolita masa. Ozdobione pierniczki można długo przechowywać. Jeżeli zostanie trochę lukru - trzymamy go w lodówce. Gdy zaschnie - dodajemy trochę wody i mieszamy dokładnie. Lukier szybko schnie i naprawdę fajnie się nim ozdabia. Ładnie się też barwi barwnikami. Idealnie skleja elementy z piernika (np ściany piernikowej chatki).Dekorować można za pomocą rożka z papieru do pieczenia, lub specjalnymi przyrządami do dekoracji. Ja używam najzwyklejszej strzykawki i daję radę. Co prawda dopiero się uczę nim dekorować, ale naprawdę nie jest to super trudne. Polecam:)