Wykonanie
Pomysł na obiad :)Składniki1 pojedyncza
pierś z kurczaka2 łyżeczki
miodu1 łyżeczka pikantnego
ketchupu1 łyżeczka ostrej
musztardyOgnista
mieszanka przypraw Kamis1 łyżka
masła1 łyżka
oleju1/4 szklanki białego
wytrawnego winaSposób przygotowania
Miód,
ketchup i
musztardę wymieszać.
Filet z kurczaka naciąć w kratkę z obu stron. Natrzeć dokładnie przygotowaną mieszanką. Oprószyć przyprawami. Odstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny.
Olej i
masło rozgrzać na patelni. Fileta obsmażyć z obu stron na złoto. Podlać
winem i przykryć. Dusić 10 minut. Przed podaniem pokroić w plastry. U mnie ze smażonymi w ziołach ziemniaczkami i surówką z
selera. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL