Wykonanie
Słodkie bułeczkiCzas przygotowania: 60 min.Delikatne i puszyste jak obłoczki :)Składniki3 szklanki
mąki1 szklanka
mleka1/2 kostki
masła5 dkg świeżych
drożdży2 łyżki
cukrucukier waniliowy1 łyżeczka
cukru z
wanilia i
kardamonemSposób przygotowania
Drożdże rozetrzeć z łyżką
cukru, zalać 1/3 szklanki ciepłego
mleka, dodać 2 łyżki
mąki. Wymieszać. Odstawić, żeby
drożdże zaczęły pracować.
Masło roztopić.
Mąkę przesiać do miski, dodać
cukry, wyrośnięty zaczyn i
masło. Wyrobić ciasto. Uformować bułeczki (w zależności od wielkości 15-20). Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i przykryć ścierką. Kiedy bułeczki wyrosną wstawić je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL