Smaczny, zielony obiadek :)Składniki2 kotlety z karkówki1/2 główki czosnku150 g szpinaku mrożonego w liściach1/2 małego pora1/2 szklanki rosołu3 łyżki śmietany1 łyżka masła + 1 łyżka olejusól, pieprzSposób przygotowania:Mięso obsypać solą i pieprzem i natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawić do lodówki.Pora pokroić drobno, zeszklić na maśle z olejem z dodatkiem reszty czosnku. Dodać szpinak, a kiedy się rozpadnie na patelnię włożyć mięso.Obsmażyć, podlać rosołem, przykryć i poddusić 10-15 minut. Odkryć i zaciągnąć śmietaną. Doprawić. U mnie z ziemniaczkami :)Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL