ßßß
 
            
         Nie, nie z ryżu, a z płatków owsianych. Idealne kiedy ma się ochotę na coś słodkiego, a jednocześnie nie ZA słodkiego. Zwieńczone rodzynką, małe owsiane kulki. Takie na raz, góra na dwa kęsy. Przepis z najnowszej, majowej Kuchni .
Nie, nie z ryżu, a z płatków owsianych. Idealne kiedy ma się ochotę na coś słodkiego, a jednocześnie nie ZA słodkiego. Zwieńczone rodzynką, małe owsiane kulki. Takie na raz, góra na dwa kęsy. Przepis z najnowszej, majowej Kuchni . Składniki:1/4 kostki masła, 3/4 szklanki cukru, 8 łyżek śmietany 12%, 3 łyżki kakao, 40 dag płatków owsianychPrzygotowanie:Masło, cukier, śmietankę i kakao gotujemy, aż powstanie jednolita masa. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy płatki owsiane i mieszamy. Łyżką (dobra opcja - do lodów) formujemy ciasteczka, układamy je na półmisku i odstawiamy do ostygnięcia lub wkładamy do lodówki.
Składniki:1/4 kostki masła, 3/4 szklanki cukru, 8 łyżek śmietany 12%, 3 łyżki kakao, 40 dag płatków owsianychPrzygotowanie:Masło, cukier, śmietankę i kakao gotujemy, aż powstanie jednolita masa. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy płatki owsiane i mieszamy. Łyżką (dobra opcja - do lodów) formujemy ciasteczka, układamy je na półmisku i odstawiamy do ostygnięcia lub wkładamy do lodówki.