ßßß
Czy wiedzieliście, że żeby zrobić frytki...Nie wystarczy wrzucić pokrojone ziemniaki do gorącego oleju? Nie jest to takie proste - najpierw lekko gotujemy w wodzie z cukrem, potem smażymy w głębokim tłuszczu pierwszy raz, odkładamy. Gdy już wiemy, że pora serwować nasze danie, to wtedy smażymy drugi raz. Dzięki temu, że ziemniaki były podgotowane w wodzie z cukrem, frytki są mega chrupkie. Koniecznie musicie spróbować.Przygotowaliśmy m.in. :pate w innym, słodkim wydaniucukinia w panko z sałatkąste(j)kapanini z masłem orzechowym

Najbardziej utkwił mi na języku pasztet. Jakby ktoś nie wiedział, że to pate, to pomyślałby, że to deser, ale również stek robiony przez samego szefa.To była istna biesiada!
Już niedługo relacja z soboty i niedzieli...Jak myślicie, kto to będzie?Czekam na Wasze komentarze. :)~Moni