Wykonanie
Warzywne, zdrowe, lekkie i bardzo chrupiące spring rolls’y.Ich zaletą jest fakt, że są w całości zrobione z warzyw (
ser i
wędlinę można pominąć ), więc sprawdzą się i na kolację, na śniadanie, a na pewno zachwycą jako przekąska na imprezie.Można podać je z ulubionym sosem, np.
czosnkowym i będziecie zachwyceni :)Cały sekret tej fantastycznej przekąski, tkwi w świeżych warzywach, wszystkie muszą być świeże i jędrne.Smacznego Kochani !Składniki:liście
sałaty ( w zależności na ile osób )
papryka czerwona i żółtaświeży zielony
ogórekplaster
sera żółtego i ulubionej
wędliny ( tyle ile liści
sałaty )
szczypior ( do podwiązania, ale można zastąpić wykałaczkami i spiąć zawinięte rollsy )Przygotowanie:Liście
sałaty myjemy i osuszamy lekko.Warzywa kroimy w słupki.Na liściach układamy kolejno:
wędlina, plaster
sera i warzywa ( mniej więcej po 4-6 słupków z każdego ).Zawijamy jak gołąbki :) i przewiązujemy
szczypiorem, lub spinamy ozdobnymi wykałaczkami.Porcje: 4 Porcje
Kategorie: