ßßß
Warzywne, zdrowe, lekkie i bardzo chrupiące spring rolls’y.Ich zaletą jest fakt, że są w całości zrobione z warzyw ( ser i wędlinę można pominąć ), więc sprawdzą się i na kolację, na śniadanie, a na pewno zachwycą jako przekąska na imprezie.Można podać je z ulubionym sosem, np. czosnkowym i będziecie zachwyceni :)Cały sekret tej fantastycznej przekąski, tkwi w świeżych warzywach, wszystkie muszą być świeże i jędrne.Smacznego Kochani !Składniki:liście sałaty ( w zależności na ile osób )papryka czerwona i żółtaświeży zielony ogórekplaster sera żółtego i ulubionej wędliny ( tyle ile liści sałaty )szczypior ( do podwiązania, ale można zastąpić wykałaczkami i spiąć zawinięte rollsy )Przygotowanie:Liście sałaty myjemy i osuszamy lekko.Warzywa kroimy w słupki.Na liściach układamy kolejno: wędlina, plaster sera i warzywa ( mniej więcej po 4-6 słupków z każdego ).Zawijamy jak gołąbki :) i przewiązujemy szczypiorem, lub spinamy ozdobnymi wykałaczkami.Porcje: 4 Porcje

Kategorie: