ßßß
Zwykłe mielone, a jakby inne.Już samo ich podanie, na patykach sprawia, że znikają szybciej ( szczególnie wśród dzieci ), a i smak jakby inny.U mnie podane na obiad, z pieczonymi ziemniaczkami, ale i jako przekąska z sosem, byłyby świetne :)Składniki:500g mięsa mielonego3 łyżki startego na drobnych oczkach sera żółtego1 pokrojona w kostkę cebula1 jajko2 łyżki bułki tartej2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku3 łyżki posiekanej natki pietruszkiłyżka ziół prowansalskichłyżeczka papryki słodkiej czerwonejsól,pieprzPrzygotowanie:Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce, przyprawiamy i mieszamy dokładnie by połączyły się ze sobą.Bierzemy w dłoń małe porcje mięsa, formujemy podłużne, niezbyt duże kotleciki i smażymy ( u mnie na patelni grillowej ).Po usmażeniu nabijamy na patyczki i podajemy.



Kategorie: