Wykonanie
Zwykłe mielone, a jakby inne.Już samo ich podanie, na patykach sprawia, że znikają szybciej ( szczególnie wśród dzieci ), a i smak jakby inny.U mnie podane na obiad, z pieczonymi ziemniaczkami, ale i jako przekąska z sosem, byłyby świetne :)Składniki:500g
mięsa mielonego3 łyżki startego na drobnych oczkach
sera żółtego1 pokrojona w kostkę
cebula1
jajko2 łyżki
bułki tartej2 przeciśnięte przez praskę ząbki
czosnku3 łyżki posiekanej
natki pietruszkiłyżka
ziół prowansalskichłyżeczka
papryki słodkiej czerwonej
sól,
pieprzPrzygotowanie:Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce, przyprawiamy i mieszamy dokładnie by połączyły się ze sobą.Bierzemy w dłoń małe porcje
mięsa, formujemy podłużne, niezbyt duże kotleciki i smażymy ( u mnie na patelni grillowej ).Po usmażeniu nabijamy na patyczki i podajemy.
Kategorie: