ßßß Cookit - przepis na Mielone na patykach

Mielone na patykach

nazwa

Wykonanie

Zwykłe mielone, a jakby inne.
Już samo ich podanie, na patykach sprawia, że znikają szybciej ( szczególnie wśród dzieci ), a i smak jakby inny.
U mnie podane na obiad, z pieczonymi ziemniaczkami, ale i jako przekąska z sosem, byłyby świetne :)
Składniki:
500g mięsa mielonego
3 łyżki startego na drobnych oczkach sera żółtego
1 pokrojona w kostkę cebula
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
łyżka ziół prowansalskich
łyżeczka papryki słodkiej czerwonej
sól,pieprz
Przygotowanie:
Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce, przyprawiamy i mieszamy dokładnie by połączyły się ze sobą.
Bierzemy w dłoń małe porcje mięsa, formujemy podłużne, niezbyt duże kotleciki i smażymy ( u mnie na patelni grillowej ).
Po usmażeniu nabijamy na patyczki i podajemy.
Kategorie:
Źródło:http://www.niepieprz.pl/mielone-na-patykach