Wykonanie
W przerwie
między daniami z dyni i przygotowywaniem różnych Halloweenowych specjałów naszła mnie ochota na coś z
owocową nutą. Coś lekkiego, na przekąskę albo kolację przy lampce różowego,
wytrawnego wina. Przygotowałam zatem małe, pachnące tartaletki z
figami,
gruszkami oraz
kozim serem twarogowym. Jest to przepis szybki i łatwy. Szkoda spędzać w domu taki ładny dzień.
ciasto francuskie lub jakieś ulubione ciasto na spód3
figi2
gruszkiser kozi twarogowyświeże
ziołaZ cienko rozwałkowanego ciasta wycinamy
okręgi i wkładamy do foremek wysmarowanych
masłem. Foremki wstawiamy do o piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15 minut. Gdy się podpieką wyjmujemy je i nadziewamy taraletki
serem kozim oraz ozdabiamy
figami oraz
gruszkami. Całość ponownie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15-20 minut. Podajemy ciepłe z dodatkiem świeżych
ziół. Można je również skropić glazurą balsamiczną.
