Wykonanie
Jedzenie musi być smaczne, ale też i zdrowe, o czym często zapominamy. Ważne jest codzienne dostarczanie organizmowi odpowiedniej ilość składników odżywczych, minerałów i witamin. Wiele osób zamiast zbilansowanej diety, sięga po witaminy, a przecież w wielu przypadkach wystarczy tylko trochę zmienić nawyki żywieniowe. Na przykład takie
pestki z dyni zawierają w 100 gramach dzienną dawkę magnezu niezbędną dorosłemu człowiekowi. Dziś pomysł, co można z nich zrobić.60 g
mąki1
jajko45 g
jogurtu naturalnego20-30 g przemielonych pestek z dyni2 łyżeczki
oliwysólDo miseczki wsypujemy
mąkę, dodajemy
jajko,
jogurt,
sól, przemielone
pestki z dyni oraz
oliwę z oliwy i dokładnie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię nakładamy łyżką niewielkie placki. Podpiekamy aż będą złociste. Placki podajemy posypane
pestkami z dyni.
