ßßß
Składnikifiliżanka espresso lub kawy rozpuszczalnej1 łyżeczka miodu50 ml mleka kondensowanegoszczypta cynamonuCzas przygotowania: 5 minSenne popołudnie dzisiaj. Mały zastrzyk kofeiny – oto, czego mi potrzeba ;)Parzę espresso (ale jeśli wolicie inną kawę, choćby rozpuszczalną, to nie widzę przeciwwskazań). Do szklanki daję sporą łyżeczkę miodu. Uwielbiam wielokwiatowy lub lipowy. Inne też mogą być, byle naturalne. Wlewam odrobinę mleka kondensowanego. Następnie delikatnie po ściance wlewam zaparzoną wcześniej kawę. Robią się ładne warstwy – część mleka zmiesza się z kawą, ale część będzie tkwiła w miejscu i odcinała kawę od miodu. No i na koniec szczypta cynamonu. Pięknie pachnie, a jeszcze lepiej smakuje :)
Podobne przepisy
Orzechowiec
Nalewka z głoguBakaliowy kuskus
Bułeczki maślane z rodzynkami
Piernik przekładany powidłem śliwkowym