Wykonanie

Składnikifiliżanka
espresso lub
kawy rozpuszczalnej1 łyżeczka
miodu50 ml
mleka kondensowanegoszczypta
cynamonuCzas przygotowania: 5 minSenne popołudnie dzisiaj. Mały zastrzyk kofeiny – oto, czego mi potrzeba ;)Parzę
espresso (ale jeśli wolicie inną
kawę, choćby rozpuszczalną, to nie widzę przeciwwskazań). Do szklanki
daję sporą łyżeczkę
miodu. Uwielbiam wielokwiatowy lub lipowy. Inne też mogą być, byle naturalne. Wlewam odrobinę
mleka kondensowanego. Następnie delikatnie po ściance wlewam zaparzoną wcześniej
kawę. Robią się ładne warstwy – część
mleka zmiesza się z
kawą, ale część będzie tkwiła w miejscu i odcinała
kawę od
miodu. No i na koniec szczypta
cynamonu. Pięknie pachnie, a jeszcze lepiej smakuje :)

Podobne przepisy

Orzechowiec
Nalewka z głogu
Bakaliowy kuskus
Bułeczki maślane z
rodzynkami
Piernik przekładany
powidłem śliwkowym