Wykonanie


Składniki:1 pojedyncza
pierś z kurczaka (160g),125g
startego sera żółtego,4 łyżki
kukurydzy,3 plastry
ananasa z puszki,
sól,
pieprz,
olej,1-2 placki tortilli.Przygotowanie:
Pierś kurczaka pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć, dodać łyżkę
oleju, wymieszać i podsmażyć.Na połowie placka tortilli (lub na dwa placki tortilli rozłożyć po połowie składniki) wyłożyć
mięso,
kukurydzę, pokrojonego
ananasa, posypać starym
serem żółtym i złożyć na pół. Tak przygotowany placek tortilli położyć na rozgrzanym grillu elektrycznym i zapiekać do momentu aż placek się zarumieni i
ser żółty się roztopi. Składniki, które podczas grillowania wypłynęły, delikatnie drewnianą łyżką zgarnąć z powrotem do środka placka.Można podawać z
sosem majonezowo czosnkowym. Przepis na taki sos znajdziecie tu kliknij.


Smacznego!!!