Wykonanie
FEEL THE
CHILL!!!WROCŁAW, PASAŻ GRUNWALDZKISMAK MROŻONYCH
JOGURTÓWCzy fakt, że jesień zbliża się wielkimi krokami to wystarczający powód aby zrezygnować z letnich przyjemności? Nic bardziej mylnego.Podczas wieczornych zakupów w Pasażu Grunwaldzkim natknęłam się ostatnio na nowo otwarte stoisko – Feel The
Chill – prawdopodobnie jedyne takie we Wrocławiu.Ohh jak cudownie było przenieść się do krainy mrożonych
jogurtów z przepysznymi dodatkami, a wszystko zgodnie jedynie z naszą wyobraźnią...Samodzielnie komponujemy mrożony deser...
Zatem jak się do tego wszystkiego zabrać:INSTRUKCJA OBSŁUGI:Mrożony
jogurt w
trzech smakach nakładamy do kubeczka (z maszyny podobnej do tej, która produkuje
lody włoskie). Wybrałam smak
czekoladowy.A teraz już tylko dodatki od żelków Haribo po
płatki owsiane. Tutaj również znajdziemy różnego rodzaju posypki m.in. orzeszki czy M&M'syNastępnym przystankiem (możemy wybrać)
owoce do koloru do wyboru od
granata do
ananasa.W dalszej części wędrówki po stoisku wybieramy polewy ( m.in. czekoladowa, karmelowa czy truskawkowa).Ostatnim przystankiem jest już tylko waga i kasa. Deser ważymy, płacimy i zajadamy zasiadając przy niewielkich stoliczkach.Pomysł naprawdę ciekawy – jest na pewno odskocznią od tradycyjnych
lodów czy choćby milk shake'ów w Mc Donald's. Moim zdaniem warto zajrzeć do Pasażu Grunwaldzkiego i spróbować skomponować swój własny mrożony deser.A dla mnie po wizycie w tym miejscu pozostało podjęcie próby stworzenia podobnego
jogurtu mrożonego w domu!!!Zapraszam!!!FEEL THE
CHILLPasaż Grunwaldzki poziom 0Pl. Grunwaldzki 22,Wrocław,www.facebook.com/FeelTheChill