Wykonanie
Sos barbecue jest ponoć najbardziej popularnym sosem na świecie, a w Ameryce to niezastąpiony towarzysz każdego
steka..U nas w
sumie też jest popularny ..ja miałam przyjemność wypróbowania takiego sosu Folwark ...Ja postanowiłam
sos barbecue dodać do
mięsa drobiowego wzbogacając smak kotletów..i to był dobry strzał..Kotleciki były pyszne i zjedzone ze smakiem..

80 dkg
filetów z kurczaka1
jajkosól,
wegetasos barbecue Folwark do smaku
natka pietruszkibułka tarta do panierki
Filety z kurczaka posiekać w drobną kostkę lub zmielić [ u mnie były posiekane], dodać resztę składników i dokładnie wymieszać.Z
mięsa formować kotlety , obtoczyć w
bułce tartej.Smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.

