Wykonanie
Ten przepis jest bardzo prosty – w kilka minut z 2 kromek nudnego
pieczywa tostowego,
żółtego sera i odrobiny roztopionego
masła, otrzymacie chrupiącą z zewnątrz i ciągnącą się w środku, idealną zapiekankę z
serem :)This recipe is
very simple – in just a few minutes, from 2 slices of boring toast bread, cheese and a bit of melted butter, you’ll get a crispy on the outside and gooey inside, perfect grilled cheese sandwich :)Składniki:
chleb tostowy (2 kromki na 1 zapiekankę)
ser żółty (w plasterkach lub tarty)roztopione
masłopatelnia z pokrywkąpostaw patelnię na małym ogniuposmaruj kromkę
chleba roztopionym
masłem i posmarowaną stroną połóż na patelninałóż
ser – nie za dużo, żeby miał szansę się roztopić zanim
chleb się przypaliprzykryj patelnię pokrywką i jeśli chcesz zrobić więcej kanapek – powtórz wcześniejsze kroki jak
pieczywo się przyrumieni, posmaruj kolejną kromkę
masłem i połóż ją nieposmarowaną stroną na roztopiony
sernastępnie przekręć zapiekankę do góry nogami i dociśnij, przykryj patelnię pokrywkąsmaż, aż
pieczywo się przyrumieniSmacznego! :)…Ingredients:toast bread (2 slices for a sandwich)cheese that
melts (sliced or shredded)melted butterpan with coverput your pan on a low heatbutter one
side of bread slice and put this
side down on the panput cheese on it – not to much, so it has a chance to melt before bread burnscover your pan and if you want to
make more sandwiches – repeat previous stepswhen bread turn golden brown, butter another slice and put on cheese, buttered
side upturn over the sandwich and press down, cover the panfry until bread turn golden brownBon appetit! :)