Wykonanie
Sylwestrowa noc jest nie tylko wielką imprezą dorosłych, ale również sporą atrakcją dla dzieci. Chcą one zazwyczaj robić wszystko tak jak rodzice, czyli ładnie się ubrać i jeść coś fajnego. Dzisiejsza propozycja to bardzo proste i szybkie danie na sylwestrową noc dla najmłodszych. Gwarantuje, że dzieci będą zachwycone formą potrawy i będą zajadać ją ze smakiem.
Ilość porcji: 4Składniki:
4
parówki2 kromki
chleba tostowego2 duże plastry
żółtego sera ( lub mniejsze tak by pokryły
chleb)Łyżka
masłaDodatkowo:
KetchupZ
parówek obcinamy końcówki. Następnie przy pomocy
ostrego noża wycinamy w nich oczy, usta oraz nacinamy końcówki.
Parówki gotujemy na ciepło.
Chleb tostowy smarujemy
masłem z jednej strony i podsmażamy na patelni. Kiedy staną się chrupkie obracamy je na drugą stronę, kładziemy
ser i przykrywamy pokrywką. Trzymamy na średnim ogniu, aż
ser się stopni.
Chleb tostowy kroimy na cztery kawałki, a na każdym układamy małą ośmiorniczkę. Jeśli zrobimy to
póki ser jest stopiony to chwyci on
ośmiorniczki i nie będą spadać przy np. przenoszeniu talerza. Podajemy na ciepło np. z
ketchupem.