ßßß Cookit - przepis na Gotowanie

Gotowanie

nazwa

Wykonanie

I po Świętach...czyli wracamy do tradycyjnych przepisów:) Mam dla Was w zanadrzu kilka pomysłów na szybki i pyszny obiad.
Przy okazji muszę się pochwalić - dzisiaj mija miesiąc odkąd ostro ćwiczę - godzinę dziennie. W ciągu tego miesiąca odpuściłam tylko dwa dni.
Czasami ćwiczyłam mniej intensywnie żeby dać mięśniom odpocząć...a czasem naprawdę dawałam sobie w kość:P
Ale to dopiero początek mojej przygody z ćwiczeniami.
2 kg mniej, kilka centymetrów w pasie zniknęło :)
Powiedzmy, że zaczęłam swoje postanowienie noworoczne przed Nowym Rokiem ;)
Może ktoś z Was chce się przyłączyć?
Zdjęcie jest jakie jest, wybaczcie. Ale obiadek naprawdę pycha:)
Potrzebujemy:
0,5 kg polędwiczki wieprzowej
30 dag pieczarek
1 średnią cebulę
1/3 szklanki śmietany kremówki
1 małą śmietanę 18%
sól, pieprz, rozmaryn
2 łyżki mąki
1 szklanka bulionu
tłuszcz do podsmażenia
Polędwiczkę kroimy w 1,5 cm plastry, każdy z nich lekko rozbijamy ręką, solimy, pieprzymy i obtaczamy w mące.
Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kosteczkę.
Na patelni podsmażamy mięso - z każdej strony, aż ładnie się zarumieni.
Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy. W tym czasie na patelni podsmażamy cebulkę i pieczarki (najpierw cebulę, po 2-3 minutach dodajemy pieczarki). Solimy i pieprzymy. Gdy są ładnie podsmażone, przekładamy do garnka z polędwiczką i bulionem. Gotujemy na średnim ogniu co jakiś czas mieszając przez około 30 minut. Dodajemy rozmaryn, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Dodajemy obydwie śmietany, gotujemy około 10 minut cały czas mieszając.
Gotowe, smacznego:))
Źródło:http://www.kuchnia-elexis.com/2013/12/poledwiczki-wieprzowe-w-sosie.html