Wykonanie
I po Świętach...czyli wracamy do tradycyjnych przepisów:) Mam dla Was w zanadrzu kilka pomysłów na szybki i pyszny obiad.Przy okazji muszę się pochwalić - dzisiaj mija miesiąc odkąd ostro ćwiczę - godzinę dziennie. W ciągu tego miesiąca odpuściłam tylko dwa dni.Czasami ćwiczyłam mniej intensywnie żeby dać mięśniom odpocząć...a czasem naprawdę
dawałam sobie w kość:PAle to dopiero początek mojej przygody z ćwiczeniami.2 kg mniej, kilka centymetrów w
pasie zniknęło :)Powiedzmy, że zaczęłam swoje postanowienie noworoczne przed Nowym Rokiem ;)Może ktoś z Was chce się przyłączyć?
Zdjęcie jest jakie jest, wybaczcie. Ale obiadek naprawdę pycha:)Potrzebujemy:0,5 kg
polędwiczki wieprzowej30 dag
pieczarek1 średnią
cebulę1/3 szklanki
śmietany kremówki1 małą
śmietanę 18%sól,
pieprz,
rozmaryn2 łyżki
mąki1 szklanka
bulionutłuszcz do podsmażeniaPolędwiczkę kroimy w 1,5 cm plastry, każdy z nich lekko rozbijamy ręką, solimy,
pieprzymy i obtaczamy w
mące.
Pieczarki kroimy w plasterki,
cebulę w kosteczkę.Na patelni podsmażamy
mięso - z każdej strony, aż ładnie się zarumieni.Przekładamy do garnka, zalewamy
bulionem i gotujemy. W tym czasie na patelni podsmażamy
cebulkę i
pieczarki (najpierw
cebulę, po 2-3 minutach dodajemy
pieczarki). Solimy i
pieprzymy. Gdy są ładnie podsmażone, przekładamy do garnka z polędwiczką i
bulionem. Gotujemy na średnim ogniu co jakiś czas mieszając przez około 30 minut. Dodajemy
rozmaryn, doprawiamy
solą i
pieprzem do smaku.Dodajemy obydwie
śmietany, gotujemy około 10 minut cały czas mieszając.Gotowe, smacznego:))