Wykonanie
Zachwycił mnie pomysł na zupę
szpinakową z paluszkami serowymi. Zupa okazała się niejadalna (w każdym razie w moim wykonaniu), ale paluchy – wyśmienite! Koniec końców podałam je z barszczykiem, ale doskonale sprawdzą się jako przekąska imprezowa, dodatek do dań z grilla no i rzecz jasna wszelakich zup – kremów. Na gorąco i na zimno. Pyszne!

Składniki200g gotowego
ciasta francuskiego (1 arkusz)
Sól morska40g
parmezanu lub
grana padanoPrzygotowanieNastaw piekarnik na 180 stopni. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia.Ciasto rozwiń na oprószonej
mąką stolnicy lub czystym blacie. Posyp
solą i startym
parmezanem. Lekko rozwałkuj, pokrój w cienkie paski, każdy z nich zawiń w spiralę.Przełóż paluszki na przygotowaną wcześniej blachę i wstaw do piekarnika na 15 minut.Przepis pochodzi z książki Pyszne 25 A. Starmach

Zobacz także:
Szparagi w szlafrokach
Kiełbaski w kołderkachPierożki z
camembertem