ßßß Cookit - przepis na Paluszki serowe

Paluszki serowe

nazwa

Wykonanie

Zachwycił mnie pomysł na zupę szpinakową z paluszkami serowymi. Zupa okazała się niejadalna (w każdym razie w moim wykonaniu), ale paluchy – wyśmienite! Koniec końców podałam je z barszczykiem, ale doskonale sprawdzą się jako przekąska imprezowa, dodatek do dań z grilla no i rzecz jasna wszelakich zup – kremów. Na gorąco i na zimno. Pyszne!
Składniki
200g gotowego ciasta francuskiego (1 arkusz)
Sól morska
40g parmezanu lub grana padano
Przygotowanie
Nastaw piekarnik na 180 stopni. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Ciasto rozwiń na oprószonej mąką stolnicy lub czystym blacie. Posyp solą i startym parmezanem. Lekko rozwałkuj, pokrój w cienkie paski, każdy z nich zawiń w spiralę.
Przełóż paluszki na przygotowaną wcześniej blachę i wstaw do piekarnika na 15 minut.
Przepis pochodzi z książki Pyszne 25 A. Starmach
Zobacz także:
Szparagi w szlafrokach
Kiełbaski w kołderkach
Pierożki z camembertem
Źródło:http://mammadeli.com/2014/04/23/paluszki-serowe